Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[DOWNLOAD] "English School Theory of International Relations: Its Origins, Concepts, And Debates/ Uluslararasi Iliskilerde Ingiliz Okulu Kurami: Kokenleri, Kavramlari Ve Tartismalari (Report)" by Balkan Devlen & Ozgur Ozdamar # Book PDF Kindle ePub Free

English School Theory of International Relations: Its Origins, Concepts, And Debates/ Uluslararasi Iliskilerde Ingiliz Okulu Kurami: Kokenleri, Kavramlari Ve Tartismalari (Report)

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: English School Theory of International Relations: Its Origins, Concepts, And Debates/ Uluslararasi Iliskilerde Ingiliz Okulu Kurami: Kokenleri, Kavramlari Ve Tartismalari (Report)
  • Author : Balkan Devlen & Ozgur Ozdamar
  • Release Date : January 22, 2010
  • Genre: Politics & Current Events,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 152 KB

Description

Giris Ingiliz Okulu, uluslararasi iliskiler yazininin en zengin kuramsal kaynaklarindan biri olmasina ragmen hak ettigi ilgiyi yeterince gormedigi dusunulen bir yaklasimdir. 1940'lardan 1970'lere gercekci ve yeni-gercekcilerin hakim oldugu yazinda sonraki on yillarda cogunlukla liberallerin katkilari izlendi. Ancak son yirmi yilda insaciligin bir kuram olarak yukselmesi Ingiliz Okulu'na olan ilgiyi de arttirdi. Insacilarin adeta yeniden kesfettikleri uluslararasi iliskilerin "toplumsal" ozelligi Ingiliz Okulu icerisinde yaklasik yarim yuzyillik gelismis ve oturmus bir tartisma idi. Bu sayede yeniden okunan Ingiliz Okulu, guclu tarihsel, felsefi ve kuramsal temelleri yuzunden, en azindan Avrupa akademisinde, hem kuramsal hem gorgul analiz icin cok tercih edilen bir yaklasim haline tekrar geldi.


Books Free Download "English School Theory of International Relations: Its Origins, Concepts, And Debates/ Uluslararasi Iliskilerde Ingiliz Okulu Kurami: Kokenleri, Kavramlari Ve Tartismalari (Report)" PDF ePub Kindle